GROEPSPRAKTIJK KINESITHERAPIE

WAAR GEZONDHEID EN GEZOND BEWEGEN CENTRAAL STAAN.

behandelingen

Respiratoire revalidatie

Bij Revapunt begrijpen we hoe essentieel een gezonde ademhaling is voor uw algehele welzijn en uw levenskwaliteit. Long- en ademhalingsaandoeningen, zoals mucoviscidose, COPD, bronchiëctasieën en pulmonale hypertensie, kunnen aanzienlijk verbeteren door middel van respiratoire revalidatie, zoals decennialang wetenschappelijk aangetoond is.

Onze revalidatieprogramma’s zijn wetenschappelijk onderbouwd en ontworpen om uw longfunctie te optimaliseren, uw ademhalingsspieren te versterken en uw algehele conditie te verbeteren. Het programma omvat:

Autogene Drainagetechnieken: Specifieke ademhalingstechnieken om, met behulp van de Flutter VRP1 of het PEP-masker, de slijmophoping te verminderen en de luchtwegen vrij te maken. Zo wordt uw ademhaling vergemakkelijkt, vergroot uw longcapaciteit en vermindert het risico op luchtweginfecties.
Inspiratoire Spiertraining (IMT): Gerichte training om de kracht en uithoudingsvermogen van uw ademhalingsspieren te vergroten.
Aërobe training: Cardiovasculaire training met hometrainer, crosstrainer en andere apparatuur om uw hart- en longconditie te verbeteren.
Actieve oefentherapie: Een scala aan oefeningen met weerstandstraining, waaronder gewichten, Therabanden en trekapparaten, om uw spierkracht en -uithoudingsvermogen te verbeteren.
Aangepast thuisoefenprogramma: Een persoonlijk oefenprogramma dat u thuis kunt voortzetten om uw vooruitgang te ondersteunen en te behouden.

Ons team van therapeuten kent een jarenlange ervaring in dit vakgebied en staat klaar om u te begeleiden tijdens elke stap van uw revalidatietraject. Samen werken we aan het verbeteren van uw ademhalingsfunctie, het verhogen van uw fysieke capaciteit en het verhogen van uw kwaliteit van leven.

Enkele voorbeelden van respiratoire aandoeningen die gebaat zijn bij revalidatie:

– COPD (chronisch obstructief longlijden)
– Mucoviscidose
– Pulmonale hypertensie
– Bronchiëctasieën
– Astma
– Longfibrose
– Longtransplantatie: pre- en postoperatief
– Postoperatieve ademhalingscomplicaties
– …

MAAK EEN AFSPRAAK

Garanties

  • Herstelproces op jouw maat.
  • Ruime tijdsbesteding via persoonlijke begeleiding en mogelijkheid tot langer individueel trainen. Ondersteuning met behulp van thuisoefeningen.
  • Open en positief gerichte communicatie, zowel naar patiënt als naar behandelende artsen toe. Feedback tussen patiënt en therapeut is heel belangrijk.
  • Volledige privacy met aparte behandelruimtes.
  • Kwalitatieve kinesitherapie binnen een kwalitatieve setting. Onze therapeuten hebben jarenlange ervaring en knowhow en scholen zich permanent bij.