GROEPSPRAKTIJK KINESITHERAPIE

WAAR GEZONDHEID EN GEZOND BEWEGEN CENTRAAL STAAN.

behandelingen

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op het diagnosticeren, behandelen en voorkomen van musculoskeletale aandoeningen. Deze vorm van therapie is gericht op het verbeteren van de functie van gewrichten en spieren, het verminderen van pijn en spierspanning en het optimaliseren van de bewegingsvrijheid.

Via een uitgebreid anamnese en klinisch onderzoek (gewrichts-, spier-, neurogene testen,…) wordt de oorzaak van de klachten geïdentificeerd en een passend behandelplan opgesteld. De manueel therapeut gebruikt specifieke hands-on technieken om gewrichten te mobiliseren of manipuleren en spierspanning en pijn te verlichten. Deze manuele behandeling wordt bij Revapunt altijd gegeven binnen een totaalconcept met actieve oefentherapie, educatie, ergonomisch en bewegingsadvies en preventie.

Veelgebruikte behandelingstechnieken zijn: translatiemobilisaties en tractie, mobilisatietechnieken volgens Mulligan of Cyriax, (eindstandige) mobilisaties en manipulaties, oscillaties, harmonics, mobilisaties van zenuwstructuren, triggerpuntbehandeling en stretchings.

Deze type behandeling kan helpen bij oa:

– Acute of chronische (pijn)klachten thv nek en rug, eventueel door discus bulging, discus hernia, facetartrose,…
– Uitstralingsklachten vanuit de rug naar arm of been: ischialgie of cervicobrachialgie
– Hoofdpijn: spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn, migraine
– Klachten thv het kaakgewricht: temporomandibulaire pijn/TMJ
– Aspecifieke oor-, tand-, aangezichtspijn
– Bekken-, heup-, knieklachten
– Houdingsproblemen, houdingspecifieke pijn
– Schouder-, elleboog-, polsklachten
– …

MAAK EEN AFSPRAAK

Garanties

  • Herstelproces op jouw maat.
  • Ruime tijdsbesteding via persoonlijke begeleiding en mogelijkheid tot langer individueel trainen. Ondersteuning met behulp van thuisoefeningen.
  • Open en positief gerichte communicatie, zowel naar patiënt als naar behandelende artsen toe. Feedback tussen patiënt en therapeut is heel belangrijk.
  • Volledige privacy met aparte behandelruimtes.
  • Kwalitatieve kinesitherapie binnen een kwalitatieve setting. Onze therapeuten hebben jarenlange ervaring en knowhow en scholen zich permanent bij.